- 2021.06.07.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Olasz ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés0 perc
- Adag4
- Megtekintés23 516
Talán meglepő ötletnek tűnhet a pizzaszósz házilag elkészítve, hidegen kikeverve. Sok esetben, akár egy sűrű nap után, nem feltétlenül szeretnénk hosszabb időt eltölteni a konyhában, vacsorát készítve a családnak. Ilyen helyzetben jól jöhet ez a recept. Elkészítése egyszerű, gyors és az intenzív paradicsomos-bazsalikomos íze pedig ideális pizzaalapnak.
Az észrevételem, hogy nem mindig a friss paradicsomból elkészített pizzaszósz a nyerő. Ha Te is nagyvárosban élsz és ritkán jutsz háztáji paradicsomhoz, akkor a boltban kapható „paradicsomnak látszó tárgy” -ból nem lehet igazán finom szószt készíteni (…se íze, se bűze…, szokták mondani) 😬, ilyenkor a konzerves paradicsom jobb választás.
Általában 1-2 pizzánál többet nem szoktunk egyszerre elkészíteni, így majdhogynem biztos, hogy maradni fog a pizzaszószból. A jó hír, hogy más ételekhez is felhasználhatjuk, pl. főtt tésztával összekeverve, tetejét sajttal megszórva egy isteni húsmentes egytálételt kapunk eredményként. És ha még mindig maradna a pizzaszószból, akkor az mártogatósnak is elfogyasztható.
De maradjunk a pizzaszósznál, ami nyilvánvalóan a finom házi pizza egyik elengedhetetlen eleme. Több módja is van, ahogyan el lehet készíteni. Ma a legegyszerűbb és leggyorsabb, főzés nélküli változatát mutatjuk be.
És ha már a pizzaszósz házilag készül, akkor ildomos a tésztát is ily módon, házilag elkészíteni. Ehhez is van egy kipróbált és bevált tuti receptünk. Próbáld ki azt is: PIZZATÉSZTA RECEPT
Pizzaszósz házilag, egyszerűen videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A zúzott paradicsom konzervet öntsd egy szűrőbe és hagyd, hogy lecsepegjen a fölösleges paradicsomlé róla. A pizzaszósznak sűrűnek kell lennie, máskülönben eláztathatja a tésztát.
Mikor lecsepegett a felesleges lé, szedd egy tálba, adj hozzá kevés barna cukrot, sót és olívaolajat. Ízesítsd friss bazsalikommal és oreganóval.
Keverd ki a paradicsomszószt, és máris fogyasztható, felhasználható.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Pizzaszósz házilag
Hozzávalók
Follow The Directions
A zúzott paradicsom konzervet öntsd egy szűrőbe és hagyd, hogy lecsepegjen a fölösleges paradicsomlé róla. A pizzaszósznak sűrűnek kell lennie, máskülönben eláztathatja a tésztát.
Mikor lecsepegett a felesleges lé, szedd egy tálba, adj hozzá kevés barna cukrot, sót és olívaolajat. Ízesítsd friss bazsalikommal és oreganóval.
Keverd ki a paradicsomszószt, és máris fogyasztható, felhasználható.
Szólj hozzá!